Direktlänk till inlägg 28 mars 2017
Dagens lektion med 7A
Kycklingsoppa med nudlar
Vi gick igenom vad bör tänka på när arbetar med rå kyckling.
1. God hygien. Diska varmt vatten och diskmedel alla redskap och utrustning som varit kontakt med rå kyckling. Tvätta händerna efter rå kött.
2. Väl tillagat kyckling; vitt kött-genomstekt.
Matlagningsbegrepp att plugga på som vi gick igenom:
Fräsa = låter ett livsmedel stekas lite kort stund i smör, få lite gyllengul färg, bli mjuk. Ex fräs lök.
Sjuda = upphettar ett livsmedel i vätska som hålls under kokpunkten, 98-99grader. Dvs små bubblor, ska ej koka, har låg värme. Låter ex nånting bli klart genom att sjuda på svag värme.
Ni kommer att få se ett avsnitt av "Lyxfällan". Under tiden som ni tittar på programmet så vill jag att ni besvarar följande frågor. Lektionsmål: Att få insikter om vad som kan orsaka ekonomiska svårigheter i privatekonomin och vad man ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|