Direktlänk till inlägg 28 mars 2017

Kycklingsoppa med nudlar 7A

Av Stina - 28 mars 2017 15:19

Dagens lektion med 7A

Kycklingsoppa med nudlar
Vi gick igenom vad bör tänka på när arbetar med rå kyckling.
1. God hygien. Diska varmt vatten och diskmedel alla redskap och utrustning som varit kontakt med rå kyckling. Tvätta händerna efter rå kött.
2. Väl tillagat kyckling; vitt kött-genomstekt.

Matlagningsbegrepp att plugga på som vi gick igenom:

Fräsa = låter ett livsmedel stekas lite kort stund i smör, få lite gyllengul färg, bli mjuk. Ex fräs lök.

Sjuda = upphettar ett livsmedel i vätska som hålls under kokpunkten, 98-99grader. Dvs små bubblor, ska ej koka, har låg värme. Låter ex nånting bli klart genom att sjuda på svag värme.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stina - 2 april 2017 21:37

Ni kommer att få se ett avsnitt av "Lyxfällan". Under tiden som ni tittar på programmet så vill jag att ni besvarar följande frågor.     Lektionsmål: Att få insikter om vad som kan orsaka ekonomiska svårigheter i privatekonomin och vad man ...

9A

Av Stina - 2 april 2017 20:16

Fullständig måltid: Raggmunkar med bacon och lingonsylt. ...

Av Stina - 29 mars 2017 20:29

Kunskapskrav 6, 7 och 8 arbetar vi med i år 9 när vi arbetar med Konsumentkunskap och privatekonomi. ...

Av Stina - 28 mars 2017 15:09


Av Stina - 27 mars 2017 19:33


Du ska reflektera och utvärdera din arbetsprocess och resultat. Utvärdering görs i din skrivbok. ...

Presentation


Välkommen till hem- och konsumentkunskap på Bergvretenskolan i Enköping! Här på bloggen kan du läsa vad vi sysslar med i ämnet hem- och konsumentkunskap på Bergvretenskolan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards